ASCASUD a Ràdio Cambrils

Ràdio Cambrils convida a ASCASUD a presentar la seva tasca de mentoria empresarial

A ASCASUD estem molt honorats d’haver estat entrevistats per la senyora Marga Mallol al programa El món de Cambrils de Ràdio Cambrils per explicar la tasca dels voluntaris d’ASCASUD. Aquí teniu el podcast i text de la notícia publicada a la web de Ràdio Cambrils:

Cambrils Emprèn, el departament de l’Ajuntament que assessora els empresaris i emprenedors del municipi entre altres tasques, compta amb l’ajuda d’una associació formada per empresaris sènior que voluntàriament ofereixen els seus serveis d’orientació. Es tracta d’ASCASUD, una entitat que porta molts anys treballant en aquest sentit, tot i que formalment va néixer fa uns nou mesos.

Avui a El món de Cambrils el president i vicepresident d’ASCASUD, Luis Quismondo i Jesús Loma-Ossorio, ens han explicat què és el que fan i també com ho fan. Tots els membres d’ASCASUD tenen una experiència i trajectòria empresarial i profesional contrastada. Jesús Loma-Ossorio ha comentat que actualment, són una trentena de professionals els que formen l’entitat i que provenen de moltes disciplines diferents.

L’emprenedoria moltes vegades és sinònim d’autocupació i això fa que la persona que vol engegar una start-up o un projecte nou tingui dubtes o no sàpiga com tirar endavant la idea. El president d’ASCASUD, Luis Quismondo, ha recalcat que s’ha de tenir molt clar què es vol fer, perquè i fer-se preguntes clares sobre el negoci que es vol emprendre. Això és el primer que aconsellen.

Jesús Loma-Ossorio assegura que Cambrils és un municipi molt emprenedor. Ha explicat que en el que portem d’any des d’ASCASUD ja s’han tancat vuit projectes i s’està treballant en 11 més.

Abans d’emprendre una aventura empresarial, segons Luis Quismondo, s’ha de tocar de peus a terra. Aquí és on incideixin des d’ASCASUD. Recomanen que es facin números i es miri la viabilitat del projecte.

Poden escoltar l’entrevista completa i els consells que dona ASCASUD a la nostra pàgina web radiocambrils.cat.