ASCASUD celebra el seu primer aniversari

Els Sèniors ens hem reunit presencialment desprès de gaire bé 2 anys

A ASCASUD, associació sense ànim de lucre de mentoria empresarial feta per voluntaris, celebrem un any des de la nostra creació.

Ha estat un any intens de canvis, des de la posada en marxa de l’associació, digitalització i nous aprenentatges, institucionalització…, amb el fi de donar un servei de qualitat professional a les entitats públiques i privades amb les que col·laborem i, sobre tot, als emprenedors i emprenedores que ens fan confiança.

Durant aquest any hem assessorat més de 70 projectes d’emprenedoria i empreses, alguns d’ells realitats d’èxit i hem donat varies píndoles formatives en temes empresarials.

I ho hem celebrat amb una reunió presencial, després de gairebé dos anys de reunions telemàtiques degut a la pandèmia. I com no podia ser d’altra manera, amb un programa dedicat a la nostra pròpia formació. Aquest cop han estat tres temes de particular interès:

  • Joaquim Margalef, doctor d’economia del grup de recerca d’industria i territori de la URV i assessor sènior d’ASCASUD, ens ha fet una presentació sobre l’informe de la conjuntura econòmica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. La presentació a generat un debat sobre el Port de Tarragona com a vehicle i motor de l’economia de la provincia.
  • Carles Riba, analista de riscos financers, mediador concursal i actualment tresorer d’ASCASUD, ens ha fet una xerrada sobre la Llei de Segona Oportunitat i la seva aplicació a autònoms. Aquesta xerrada encaixa dintre dels serveis d’assessorament a empreses de la nostra associació. 
  • Josep Grau, enginyer industrial i coordinador de IS d’ASCASUD ens ha fet una formació sobre una eina interna de gestió i documentació de projectes.

Tot plegat per poder continuar per molts anys fent mentoria empresarial i retornant a la societat la nostra experiència professional.