ImpulsCatSud i ASCASUD signen un conveni de col·laboració

El conveni signat afavorirà el desenvolupament econòmic i social de Catalunya Sud

El president d’ImpulsCatSud, Miquel Aragonés, i el president d’ASCASUD, Luis Quismondo, han signat un conveni de col·laboració per impulsar el desenvolupament econòmic i social de la regió Catalunya Sud, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, impulsant l’emprenedoria i la innovació tecnològica de les empreses.

ImpulsCatSud Regió del Coneixement és una associació empresarial independent i sense ànim de lucre que té com a propòsit principal potenciar la competitivitat i el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona. Amb aquest objectiu, l’entitat té la vocació d’aglutinar les veus del teixit empresarial de les comarques de Tarragona. ImpulsCatSud es va fundar a Reus el 9 de maig de 2022 i en formen part empreses com Autocars Plana, Grupo Castilla, Grup Oliva Motor, Ibercaja, Institut Pere Mata, Invall, Proacit o Vallser, i entitats empresarials com la AEQT, Cambra de Reus i Valls, Consorci d’Aigües de Tarragona entre d’altres.

Per la seva banda, l’Associació Sèniors per a la Cooperació Tècnica Catalunya Sud, ASCASUD, és una associació de mentoria empresarial constituïda per voluntaris, professionals, empresaris i directius en la seva majoria retirats, que de forma altruista posen la seva experiència de gestió empresarial al servei de persones i petites empreses amb pocs recursos, amb especial èmfasi en sectors més desprotegits i en risc d’exclusió o dificultat social. ASCASUD es va posar en marxa el maig de 2021 i els seus més de 30 membres assessoren una mitjana de 70 projectes empresarials a l’any. ASCASUD col·labora amb diferents entitats com la Universitat Rovira i Virgili, ajuntaments de Tarragona, Cambrils i Vila-seca, la Diputació de Tarragona o la Creu Roja per a donar el servei de mentoria i formació empresarial. A més, es dona la circumstància que Miquel Aragonés es membre de ple dret de l’associació ASCASUD.

Regió del Coneixement

L’entitat ImpulsCatSud es fa seves les consignes de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, impulsada des de 2016 per la URV i la Diputació de Tarragona i que posa el focus entre el vincle de recerca científica i la innovació amb les necessitats dels sectors empresarials de Tarragona. ImpulsCatSud reivindica aquest model de col·laboració públicoprivada per consolidar una estratègia específica per assolir fites com la transferència del coneixement a l’empresa, el foment de l’ocupació qualificada o l’impuls als ecosistemes d’empreses emergents, entre d’altres.

L’associació ASCASUD promou i participa en activitats que fomenten el desenvolupament econòmic, social i cultural de les comarques de Tarragona, atenent criteris que possibilitin un creixement equilibrat dins la seva diversificació, fomentant la creació d’activitats empresarials, la Innovació i tenint en consideració criteris de sostenibilitat en el seu desenvolupament.