EconomistesBAN i ASCASUD signen un conveni

Les dues entitats signen un conveni de col·laboració per impulsar l'emprenedoria

EconomistesBAN, la xarxa de business angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya, i ASCASUD, l’associació que ofereix mentoria empresarial per a emprenedors i empreses de la mà de voluntaris sènior, han signat avui un conveni de col·laboració per fomentar l’emprenedoria i suport al desenvolupament de l’economia.

EconomistesBAN, entitat amb 11 anys d’història, té com a finalitat la creació d’un espai empresarial i d’emprenedoria en el que es permeti cercar recursos als empresaris i emprenedors per als seus projectes. EconomistesBAN és una entitat acreditada de finançament alternatiu en la categoria de Xarxes d’Inversors Privats d’Acció.

ASCASUD és una associació sense ànim de lucre de mentoria empresarial creada l’any 2020, que té com a finalitats l’assessorament i formació en gestió empresarial i desenvolupament de persones emprenedores i petites empreses, amb especial èmfasi en col·lectius desfavorits que no disposen de mitjans econòmics per adreçar-se a serveis de mercat. L’àrea d’acció de l’associació és la regió Catalunya Sud, podent actuar a altres territoris.

L’objectiu del conveni és establir un marc de col·laboració entre ASCASUD i el Col.legi d’Economistes de Catalunya, a través de la xarxa d’EconomistesBAN, per tal de promoure i donar suport a la difusió de la cultura emprenedora, el talent, el coneixement i la innovació, compartint dealflow de projectes i desenvolupant, si és el cas, actes de forma conjunta, seminaris, cursos i qualsevol altra activitat que pugui ser d’interès per a ambdues parts i que tingui per objectiu el foment i recolzament a l’ecosistema emprenedor.

La directora d’EconomistesBAN, Marta Alsinella, ha destacat que aquest conveni suposa “un pas endavant en el nostre compromís amb l’emprenedoria i amb els projectes que generen un impacte positiu en la societat”. Alsinella ha afegit que “des d’EconomistesBAN volem contribuir a donar visibilitat i suport als emprenedors que desenvolupen iniciatives innovadores, sostenibles i de fort creixement econòmic, el que permetrà que projectes en fase inicial tinguin orientació i inversió”.

Per la seva part, el president d’ASCASUD, Luis Quismondo, ha expressat el seu agraïment a EconomistesBAN per la seva col·laboració i ha assenyalat que “aquest conveni ens permetrà accedir a una xarxa de professionals i inversors que ens podran ajudar a consolidar i escalar els nostres projectes”. Quismondo ha remarcat que “des d’ASCASUD volem demostrar que els emprenedors son agents de canvi i de desenvolupament econòmic i social”.

Entre les accions previstes en el conveni de col·laboració entre EconomistesBAN i ASCASUD hi ha la realització de Fòrums d’inversió i altres activitats que afavoreixin el contacte i l’intercanvi entre els emprenedors i els inversors del territori.