Camins KM0 guanya el concurs Redel Rural Silver

El projecte de Laura Olivera i Ma José Santiago, presentat a través de la Diputació, ha estat assessorat per ASCASUD

El programa d’incubació i concurs d’emprenedoria Redel Rural Silver, en la seva primera edició s’ha centrat en projectes d’activitats turístiques adreçades a persones Silver, de més de 55 anys, que promoguin l’ocupació de zones amb despoblament.

És un programa gratuït dirigit a persones i empreses de la demarcació que ha ofert assessorament i acompanyament a projectes emprenedors.

Al concurs s’hi han presentat 11 projectes finalistes, patrocinats per 5 entitats, entre elles la Diputació de Tarragona, que ha presentat els els següents projectes:

  • Camins KM0: de Laura Olivera i Maria José Santiago
  • El tren de vi: de Josep Francesc Moragrega i la Fundació Amics del Ferrocarril de Móra la Nova
  • Garbinada Viatges Terres de l’Ebre: de Jordi Benavent Alabert
  • Eco Picnic Fatarella: de Misericòrdia Cabús Ruana

ASCASUD hem assessorat els 4 projectes en la seva viabilitat econòmica, donat visió empresarial i proposat alternatives per fer els negocis rendibles. Tots els emprenedors han coincidit que els consells i dedicació dels sèniors d’ASCASUD han sigut crucials pel seu desenvolupament i els han ajudat a posar “peus a terra”.

El projecte premiat Camins KM0, de Laura i Maria José, és turisme a l’Alt Camp, cooperatiu, sostenible i local que proposa un recorregut pel llegat de l’arquitecte Josep Maria Jujol, col·laborador de Gaudí, que va deixar una important obra arquitectònica a la comarca.

Els seus valors són la sostenibilitat, l’economia local i el compromís amb el territori. Laura i Maria José treballen en xarxa amb altres persones de la comarca per difondre la riquesa agrícola de l’Alt Camp.

Laura i Maria José han estat assessorades per Pedro Mínguez i Miquel Aragones, sèniors d’ASCASUD, i estan molt satisfetes pel seu suport.

Desitgem molts èxits en les seves empreses a les guanyadores i a la resta de participants, i agraïm a la Diputació de Tarragona i a Dolors Micola i Sandra Suàrez, responsables de la Diputació del programa Redel Rural Silver, la confiança en ASCASUD.

ASCASUD manté un conveni de col·laboració amb la Diputació de Tarragona per donar servei de mentoria empresarial a emprenedors i empreses. dipta.cat/empren/ascasud